Danas smo u Plavu realizovali dogadjaj panel diskusiju “ZENE U FOKUSU – uticaj i posledice COVID 19 iz ugla rodne ravnopravnosti”. Cilj ovog dogadjaja je analiza trenutnog stanja uticaja posledica Covid 19 iz ugla rodne ravnopravnosti u opstini Plav.
Ucesnice na dogadjaju bile su predstavnice obrazovnih ustanova, odbornica BS u SO Plav, predstavnica NVO SOS telefon za zene i djecu zrtve nasilja Plav, ZAD-a DPS Plav, turisticke organizacije Plav, osnovnog suda, preduzetnica.
U prijatnoj atmosferi cula se jedna konstruktivna prica, gdje su ucesnice nakon izlaganja panelistkinja dale doprinos iznosenjem misljenja, stavova, komentara, razmjenom informacija i iskustava, koliko je situacija izazvana pandemijom nastala usled virusa Covid 19 samo uvecala postojece rodne razlike.
Moderatorka je bila gdja Eldana Canovic, predsjednica OO DPS-a Plav, a panelistkinje gdja Jasmina Cikotic, odbornica BS u SO Plav i Nerma Suvakic, konsultantkinja na pravnim poslovima u SOS telefon za zene i djecu zrtve nasilja Plav.
Aktivnost je realizovana u okviru projekta “Jacanje rodne perspektive na lokalnom nivou”.
Projekat je finansijski podrzan od Ministarstva za ljudska i manjinska prava na Javni konkurs za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata, odnosno programa nevladinih organizacija u oblasti Rodna ravnopravnost “Za snaznije drustvo iz ugla rodne jednakosti”. Aktivnost je realizovana uz postovanje propisanih mjera zastite nadleznih drzavnih institucija, zbog epidemioloske situacije nastale usled virusa Covid 19.