Danas smo u Bijelom Polju realizovali događaj panel diskusiju ”Žene u fokusu – uticaj i posledice Covid 19 iz ugla rodne ravnopravnosti”.
Cilj ovog događaja je analiza kroz diskusiju trenutnog stanja uticaja posledica covid 19 iz ugla rodne ravnopravnosti u opštini bijelo polje.
Pored toga, fokus ovog događaja je unaprjeđenje informisanosti, razmjeni iskustava, iznošenju stavova, komentara i konkretnih predloga predstavnika/ca svih relevantnih subjekata u opštini Bijelo Polje, kako bi udruženo djelovali, kao i o narednim koracima kako bi adekvatno odgovorili na potrebe u cilju smanjenja problema, uzroke izazvane usled virusa Covid 19.
Panelistkinje na događaju bile su:
– Gđa Nemša Omerhodžić, Predsjednica Skupštine opštine Bijelo Polje
– Gđa Nataša Vuković, psihološkinja, trenerica rodne ravnopravnosti u javnoj upravi i trenerica rodne ravnopravnosti u političkim partijama i
– Gđa Nada Ristanović, Predsjednica SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja Bijelo Polje.
Moderatorka je bila mr komunikologije Ajsela Madžgalj.
Učesnice i učesnici na događaju bile/i su predstavnice i predstavnici lokalne samouprave i lokalne uprave, opštinskih kancelarija, Kancelarije za rodnu ravnopravnost, Kancelarije za OSI, Kancelarije za romska pitanja, ZZZ CG Biro Rada Bijelo Polje, javnih ustanova, obrazovnih ustanova, NVO, medija, preduzetnice, nezaposlene žene.
U prijatnoj atmosferi vodila se konstruktivna priča. Nakon izlaganja panelistkinja koje su podijelile informacije i iskustava, od učesnika dobijeni su komentari, sugestije, iznešeni su stavovi koliko je situacija izazvana pandemijom nastala usled virusa Covid 19 samo uvećala postojeće rodne razlike!?
Aktivnost je realizovana u okviru projekta ”Jačanje rodne perspektive na lokalnom nivou” koji Udruženje za razvoj civilnog društva realizuje uz finansijsku podršku Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava na  Javni Konkurs za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata, odnosno programa nevladinih organizacija u oblasti rodna ravnopravnost “Za snažnije društvo iz ugla rodne jednakosti”.
.